![Obrazek](/img/picture/5/e05b733aad7299c5728ea274ccc0f9b9_web.jpeg)
LIDIČKY,JDEME ZKONTROLOVAT,ZDA JE ZDE NAPEČÍNO!
AŤ JE TO SLANÉ NEBO SLADKÉ JE TO FUK
Gunther & Samantha Fox = Touch Me
Komentáře
Přehled komentářů
2 čokolády na vaření – 100gramové + 4 lžíce pšeničného sirupu – vše nechat rozpustit ve vodní lázni až se vše rozpustí, začít míchat až se hmota spojí, poté nechat vychladnout a ztuhnout a pak už můžeme modelovat. Má výbornou karamelovou chuť. Pokud ztvrdne, opět platí – stačí jen nahřát v mikrovlnce.
MARCIPÁN SE SALKEM
(hanahcotton, 27. 1. 2009 17:54)
1 krabice sušeného polotučného mléka (400g).....................................................1 plechovka Salka (slazené zahuštěné mléko)....................................................3 lžíce mého oblíbeného pšeničného sirupu...............................................voda dle potřeby - opět platí OPATRNĚ.........................Samozřejmě můžete dát aroma jaké chcete a také barvivo – potravinářské.
Postup je následující. Vše smísíme dohromady a hňácáme a hňácáme a hňácáme........
Hmota má konzistenci měkké karamelky.
MARCIPÁN
(hanahcotton, 27. 1. 2009 17:53)
20 dkg sušeného polotučného mléka........20 dkg moučkového cukru.......3-4 lžičky oleje..... ......3-4 lžíce pšeničného sirupu (lžíce nestírat prstem, ale nechat volně stéct a znovu nabrat).......určitě by se dal použít i jiný sirup např. kukuřičný nebo ječný.......trochu teplé vody (asi 30-50 ml) ale s vodou velmi pomalu a opatrně.......Můžete přidat různé aroma. Dle chuti.
Jelikož hodně záleží na poměru surovin (hlavně těch tekutých a vody nejspíš dáme každá trošku jiné množství) zkontrolujte druhý den konzistenci marcipánu. Pokud se vám bude zdát, že tuhne, opět namočte ruce a znovu propracujte.
Pod marcipán v ŽÁDNÉM případě NEPATŘÍ krém s vysokým obsahem vody (šlehačkový, tvarohový nebo ze zakysané smetany). Marcipán se na něm začne roztékat.
Je možno použít krém z pudinku, másla a cukru.
Dort před potažením nepotíráme velkou vrstvou krému, ale jen abychom zadělali nerovnosti a dáme ztuhnout do lednice. Teprve potom potahujeme.
Vdolky
(andreaplasil, 21. 1. 2009 15:39)
1 hrnek vlažnýho mlíka
2 žloutky
špetka soli
6 lžic cukru krupice
6 lžic tuku( rozpuštěný máslo nebo olej)
3 hrnky polohrubé mouky
2 lžičky sušených kvasnic
citronová kůra
vanilkový cukr
Dáme do pekárny na program těsto a po ukončení necháme dokynout až na sklo,pak na pomoučeném vále uděláme asi 28 - 30 kuliček stejné velikosti které pak prsty vytaháme do vdolků,smažíme z obou stran na rozpáleným oleji,potíráme marmeládou nebo dle chuti.
Přeji dobrou chut
Ovocné knedlíky z pekárny
(andreaplasil, 21. 1. 2009 15:32)
250 ml vlažného mléka
špetka soli
1 lžička cukru
2 lžíce solamylu
1 lžíce rozehřátého másla
500 g polohrubé mouky
1/2 balíčku sušenýho droždí
Program těsto,po ukončení necháme dokynout až na sklo,pak na vál vyklopíme a děláme knedlíky,plníme ovocem nebo povidly a vaříme v osolené vodě asi 10 minut( po 5 minutách otočíme)
Přeji dobrou chut.
Perfektní knedlík z pekárny
(andreaplasil, 21. 1. 2009 15:26)
200 ml mléka
1 vejce
1 a 1/2 lžičky soli
400 g polohrubé mouky
1 lžička cukru
1 a 1/4 lžičky sušeného droždí
Dáme do pekárny na program těsto,po ukončení programu necháme dokynout až pomalu na sklo,pak vyndáme utvoříme 2 klasický knedlíky, necháme chvíli asi 10 minut kynout,dáme do osolené vařící vody a vaříme 20- 25 minut,kdo dělá nad párou může i nad párou. Přeji dobrou chut.
Ovocná rýžová kaše z pekárny
(andreaplasil, 21. 1. 2009 15:18)
1 litr mléka
200g rýže
2 lžíce pískového cukru
1 lžička skořice
2 lžíce másla
ovoce dle chuti a zásob(banán,jablko atd)
kakao na posypání
Všechno mimo ovoce akakao dáme do pekárny a zapneme na program marmeláda,asi 20 minut před konsem přidáme nakrájené ovoce a pokud se nám zdá příliš husté,dolijeme trochou mléka nebo smetany. Program necháme dojít až do konce. pak na talíři posypame dle chuti kakaem a polijeme máslem. Přeji dobrou chut.
Kompot z mikrovlnky
(andreaplasil, 21. 1. 2009 15:06)
6 jablek
hrst rozinek
2 lžíce krystal. cukru
hrst vlašských ořechů
6 lžic vody
Jablka oloupeme,odstraníme jadřince a nakrájíme na menší kousky,vložíme do mísy z odolného skla nebo do jiného nádobý vhodného do mikrovlnky.Nasypeme rozinky,ořechy stejnoměrně posypeme cukrem a přidáme vodu.Mísu zakryjeme potravinářskou folií ,kterou na několika místech propíchneme vidličkou.Vložíme do mikrovlné trouby nastavíme na plno a zapneme na 5 minut.Kompot je velmi chutný jak teplý tak i vychlazený,pokud je zakrytý i několik dnů vydrží v lednici. Přeji dobrou chut.
Sachr dort z jablek
(andreaplasil, 21. 1. 2009 14:58)
250g hladké mouky
300g cukru
300g jemně nastrouhaných jablek
100g rozpuštěného tuku
40g kakaa
3 vejce
1 prášek do pečiva
višnová ,nebo rybízová marmeláda
čokoládová poleva
vlašské ořechy na ozdobu
Tuk ,cukr a vejce důkladně ušleháme.Do směsi vmícháme prosátou mouku,kterou jsme smíchali s kakaem a práškem do pečiva.nakonec vmícháme jablka.Nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy.pečeme ve vyhřáté troubě asi 30- 40 minut(uděláme skoušku se špejlí).Jestliže je hotový,upečený korpus vyklopíme a necháme vychladnout. Pak dort rozkrojíme potřeme marmeládou ,přiklopíme a vrch polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme půlkami ořechů. přeji dobrou chut.
Růžičkový kynutý koláč
(andreaplasil, 21. 1. 2009 14:48)
2 hrnky polohrubé mouky
1 žloutek
2 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
7 lžic rozpuštěného másla nebo tuku(olej)
1/4 l vlažného mléka
špetka soli
1/2 kostky kvasnic
maková nádivka
Y uvedených ingrediencí vypracujeme klasické kynuté těsto,které necháme vykynout.poté na vále vyválíme placku,kterou potřeme uvařenou makovou nádivkoua zarolujeme v roládu. Roládu nakrájíme na stejně široké špalíčky a vložíme do vymazané formya upečeme.Určitě sklidíte pochvalu za pekařské umění.
Koláč můžeme zpestřit i tak že do každé rolády dáme švestková povidla. dobrou chut.
Tiramisu trochu jinak
(babcatko-Zuzana, 15. 1. 2009 18:30)
2 SÁČKY DĚTSKÝCH PIŠKOTŮ,1 LITR MLÉKA,2 VANILKOVÉ PUDINKY,4 LŽÍCE CUKRU,250G TVAROHU,200G POMAZÁNKOVÉHO MÁSLA,1 SÁČEK ŽELATINY,250 MIL.SILNÉ INSTANTNÍ KÁVY,100LIM. RUMU,2 LŽÍCE CUKRU,PRÁŠKOVÉ KAKAO-NESLAZENÉ
POSTUP:
Z MLÉKA,CUKRU A PUDINKŮ UVAŘÍME PUDINK ZA HORKA DO NĚJ PŘIDÁME NAMOČENOU ŽELATINU A VŠE DŮKLADNĚ PROMÍCHÁME S TVAROHEM A POM.MÁSLEM.SMĚS NECHÁME VYCHLADNOUT,OBČAS PROMÍCHÁME.SILNOU KÁVU OCHUTÍME RUMEM A OSLADÍME.DNO DORTOVÉ FORMY VYLOŽÍME PIŠKOTY NAMOČENÉ V KÁVĚ A PŘEKRYJEME ČÁSTÍ KRÉMU.VYTVOŘÍME DALŠÍ VRSTVU Z NAMOČENÝCH PIŠKOTŮ A POTŘEME ZBYTKEM KRÉMU.DEZERT DÁME NA NĚKOLIK HODIN VYCHLADIT A PŘED PODÁVÁNÍM HO POSYPEME KAKAEM.JINDY MŮŽEŠ PŘIDAT DO KRÉMU TROCHU STROUHANÉHO KOKOSU A MÍSTO RUMU DÁT MALIBU.
Domácí chléb
(Orel537, 4. 1. 2009 9:56)
Potřebujeme: 1Kg Hl.mouka,3/4 polévkové lžíce soli,
2 polévkové lžíce octu,kmín,starý
suchý chleba,1 kostku droždí,asi 6dcl
vody,Hrubou mouku,cukr,sádlo
Příprava : Do kastrůlku dáme asi 2Dcl vody a
1/2 kávové lžičky cukru.Ohřejeme tak
aby voda byla vlažná a cukr rozpuštěný
pak do vody rozdrobíme kostku droždí a
necháme vykynout.
Mezitím si do misky dáme Hl.mouku,
zbytek vody,sůl,kmín,ocet,nastrouhanou
kůrku ze starého chleba (trochu)
Vše promícháme a přidáme vykynutý
kvásek.Propracujeme na hustší těsto
které rozdělíme na dvě poloviny.
Pečení : Klasickou Remosku jemně vymastíme
sádlem a jemně vysypeme Hrubou moukou.
Polovinu těsta dáme do remosky a pečeme
asi v polovině pečení potřeme chléb
sádlem rozpuštěným ve vodě.Po upečení
opět chléb potřeme sádlem rozpuštěným
ve vodě.
Poznámka : Druhou polovinu těsta pečeme stejným
způsobem.
Přeji GOOD APETIT
Ořechové řezy s krémem
(mirka1305, 28. 12. 2008 11:38)
suroviny:
50 dkg hl.mouky,15 dkg cukru krupice,20 dkg hery,2 vejce,2 pol.lžice medu,
2 pol.lžice jedlé sody,2 pol.lžice mléka.
Udělame těsto,vyvalíme dvě placky.
Na pánev:40 dkg vlaš.orechů na lámané na ¼,10 kdg cukru,4 pol.lžice medu,
15 dkg másla.
to vše osmažíme a dáme horké na 1 syrovou placku a upečeme.
Krém:1 máslo,15 dkg cukru,1/4 L majzenové kaše,trochu rumu.
Krém natřeme na druhou upečenou placku a slepíme s plackou s ořechy.
(ořechy nahoru)
ČOKOLÁDOVÉ FONDUE
(krutor@spoluzaci.cz-Jakub Jelínek, 18. 12. 2008 1:21)
2kg čokolády rozpustíme ve vodní lázni s 200g másla
vedle rozmícháme 20ks vajec(cele vejce kdo tam dá žloutky udělá kámen) s 200gmouky
až se čokoláda s máslem rozpustí vmícháme vejce s moukou
hmota musí být jako hustý lesklý krém
touto hmotou naplníme male pečící formy ,a dáme do lednice zatuhnout
ve vyhřáté troubě na 180stupnu pečeme 7-8min a hned podáváme! nejlépe s vanilkovou zmrzlinou
vznikne vám takový čokoládový bochánek,ze kterého vyteče krém po rozkrojeni lžičkou
Vánoční
(babcatko-Zuzana, 30. 11. 2008 23:06)
Šlehačkové vypukliny" - křehoučké a hned k jídlu!!!
SUROVINY
500g hladké mouky, 250g omegy, 1 šlehačka (30%) 250ml
POSTUP PŘÍPRAVY
- suroviny zpracujeme v těsto, zabalíme do folie a necháme tak 2 hodinky odpočinout
- vyválíme na placku a vykrajujeme různé motivy (s těstem se dobře pracuje, nelepí se)
- pečeme na pečícím papíře na 180°C do růžova
- ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru
Naše nejmilejší vánoční cukrovíčko!
Vyzkoušejte! Je hned ke konzumaci!!!
DOBROU CHUŤ!!!
jsou hned k nakousnutí
(babcatko-Zuzana, 29. 11. 2008 13:30)
Vánoční perníčky - hned měkké
Ingredience: 300 g medu, 300 g pískového cukru, 300 g másla (tuku), 4 vejce, 1 dl mléka, 2 lžičky sody bikarbony, 1 lžička skořice, 10 rozdrcených hřebíčků, mletý badyán, anýz, velká lžíce kakaa, 800 g hladké mouky
Postup přípravy: Med, cukr, máslo a žloutky dobře promíchat, pak přidat mléko a všechno koření. Znova promíchat, přidat mouku a sníh z bílků. Vše dobře zpracovat, udělat bochníček a vložit do moukou vysypané nádoby, a přikryté nechat odpočívat nejméně 12 hodin na dně lednice. Poté těsto vyválet na tlouštku asi 3 až 4 mm, vykrajovat různe tvary. Pokud nechceme zdobit, před pečením potřít vejcem. Na potřené můžeme rozsypat drobné barevné dortové kuličky apod. Není třeba připravovat v předstihu, neboť jsou hned měkké a konzumovatelné.
perničky
(mirka1305, 25. 11. 2008 19:16)
5 dkg tuku(rozpustit),65 dkg hl.mouky,25 dkg mouč.cukru,10 dkg medu (rozehřat),4 vejce,1/2 lžičky perník.koření,2kávové lžičky jedlé sody.
udělat těsto a nechat 24 hod.uležet.
Kuře trochu jinak
(Orel537, 17. 11. 2008 5:10)
KUŘE ČA PA-KUAI
Potřebujeme: 1 kuře, 4-5 lžic sójové omáčky, jarní cibulku, lžičku mletého zázvoru, 2 lžíce škrobové moučky, vejce, olej, pepř, sůl.
Kuře naporcujeme a necháme 20-30 minut marinovat ve směsi 1/8 l vody, sójové omáčky, drobně nakrájené cibule a zázvoru. Škrob rozšleháme s vejcem, přidáme vodu, aby vzniklo řidší těstíčko, v němž obalujeme porce kuřete a smažíme na rozehřátém oleji. Mezitím na troše tuku osmahneme pepř. Na talíři jednotlivé porce osolíme a pokapeme olejem s pepřem. Podáváme se smaženými bramborovými hranolky.
Kuře trochu jinak
(Orel537, 17. 11. 2008 5:07)
KUŘE YASSA
Potřebujeme: 1 kuře, 5-6 lžic oleje, 3 zelené citrony, 3 cibule, 1 pálivou papričku nebo lžičku mleté pálivé papriky, sůl, pepř.
24 hodin před přípravou dáme marinovat na menší kousky nasekané kuře do směsi 4 lžic oleje, šťávy ze 2 citronů, drobně nakrájené cibule a rozdrcené papričky, občas promícháme. V den přípravy maso na lžíci rozehřátého oleje zprudka opečeme. Na zbylém oleji osmahneme cibuli z marinády, přidáme ji k opečenému masu, podlijeme marinádou a dusíme doměkka. Během dušené podléváme horkou vodou a ke konci osolíme a opepříme. Podáváme s rýží a obložíme na plátky nakrájeným citronem.
Kura ala Coca Cola
(Jejdankajeje, 10. 11. 2008 16:12)
1 kurča v celku,
250 g slivkový lekvár,
300 ml Coca-coly,
soľ
Dno pekáča rozotrieme slivkovým lekvárom po celej dĺžke a šírke. Na rozotretý lekvár položíme kurča v celku a vylejeme naňho coca colu. Následne kurča posolíme. Pečieme pri teplote 230 stupňov. Počas pečenia kurča polievame asi každých 10 minút so šťavou z pekáča.
Dodatok: Výsledkom je krásne chrumkavé kurča, výbornej chuti. Coca cola na kurčati príjemne skaramelizuje.
KARAMELOVÝ MARCIPÁN
(hanahcotton, 27. 1. 2009 17:55)